managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Internetters vinden spelling niet belangrijk

Posted by managing21 on januari 31st, 2007

Internetters vinden een correcte spelling niet belangrijk. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van Nickelodeon. De onderzoekers stippen verder aan dat de moderne digitale familie door het internet en de mobiele telefoon geen papieren kranten meer leest en niet langer gebruik maakt van traditionele woordenboeken. Bovendien onthouden de internetters ook geen telefoonnummers meer.

“Het internet beinvloedt in belangrijke mate het communicatiepatroon van gezinnen,” stipt Nickelodeon, een dochteronderneming van de zender MTV aan. Opvallend is echter dat het televisiekijken in de Verenigde Staten geen hinder ondervindt van het internet. “Sinds 2002 is het aantal uren dat men televisie kijkt met nog eens twee uur gegroeid,” aldus de onderzoekers.

Volgens Nickelodeon is televisie tegenwoordig vooral een relaxinstrument, waar de hele familie naar kan kijken. “Ook wordt de televisie vaak als babysitter ingeschakeld,” voeren de onderzoekers aan. Toch zijn moderne families volgens de onderzoekers sterk afhankelijk van het internet en de mobiele telefoon. Van de ouders is 98 procent minstens één keer per week online en is 33,5 uur per maand op het internet.