managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Managers willen beter privé-leven

Posted by managing21 on februari 5th, 2007

Managers zijn bereid om een gedeelte van hun salaris en carrière-mogelijkheden in te leveren in ruil voor een beter privé-leven. Dat blijkt uit een Internationaal onderzoek van de Association of Executive Search Consultants (AESC). Het is volgens de onderzoekers de eerste keer in twintig jaar dat managers zich in die zin uitlaten.

Er is volgens de AESC-studie duidelijk een verschuiving in het denken van topmanagers. “Ze verzetten zich steeds meer tegen de lange werkdagen en de inspanningen die ze moeten leveren om de top te bereiken,” wordt er opgemerkt. “Velen zeggen dat het evenwicht tussen werik en privé van doorslaggevend belang is om voor een bedrijf te kiezen.”

“Meer dan de helft van de ondervraagden merkte op ontevreden te zijn met de balans tussen werk en privé,” aldus het magazine Managers Online. “Bovendien vindt bijna de helft dat die verhouding de voorbije vijf jaar duidelijk is achteruitgegaan en zestig procent klaagt erover dat  technische ontwikkelingen de grens tussen werk en privé nog meer hebben verkleind.”

Bij de huidige generatie managers zegt 56 procent een promotie te zullen weigeren wanneer die een negatieve invloed zou kunnen hebben op hun privé-leven. De helft denkt er ook aan een sabbatical te nemen, maar 80 procent geeft toe dat de werkgever dit wellicht toch nooit zou goedkeuren.