managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Rusland heeft 25 miljoen migranten nodig

Posted by managing21 on februari 12th, 2007

Rusland heeft strikte quota ingelegd voor buitenlandse werknemers. Maar tegelijkertijd blijkt dat het land de volgende twintig jaar ongeveer 25 miljoen extra buitenlandse werkkrachten zal nodig hebben om zijn economische groei op peil te houden. Dat is alvast de stelling van het Russische Institut de l’Economie de Transition (IET).

Het IET stelt dat een grote aanvoer van migranten zal nodig zijn om de afname van de Russische actieve bevolking op te vangen. Het land dreigt tegen 2026 immers een kwart van zijn huidige arbeidspopulatie kwijt te raken. “Zonder ingrepen zal Rusland geconfronteerd worden met een stagnerende economie en probleem met het pensioenstelsel,” wordt er gewaarschuwd.

De actieve Russische bevolking zal dit jaar met ongeveer 300.000 eenheden dalen. Tegen 2026 zal deze trend volgens het IET leiden tot een daling met 18 miljoen actieven. Op dit ogenblik telt Rusland 67 miljoen arbeidskrachten. “Het probleem kan alleen opgelost worden door de massale import van buitenlandse arbeidskrachten,” aldus nog de onderzoekers.