managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Vrouwen zijn betere crediteurenbeheerders

Posted by managing21 on juni 21st, 2006

Bedrijven met een betalingsachterstand lossen hun schuld sneller af wanneer ze door een vrouw tot betalen worden aangemaand. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van het bureau OnGuard. Vrouwen hebben volgens de onderzoekers meer begrip en geduld, waardoor ze uiteindelijk sneller resultaten boeken.

“De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat vrouwelijke crediteurenbeheerders opmerkelijk betere resultaten boeken dan hun mannelijke collega’s,” stipt de Nederlandse krant De Telegraaf aan. “Vrouwen slagen er immers in uitstaande bedragen veel sneller te recupereren.”

Volgens OnGuard gaan vrouwen heel anders om met klanten dan mannen. “Zij tonen vaak meer begrip en hebben meer geduld met wanbetalers,” merken de onderzoekers op. “Mannen zijn veel directer en zakelijker in hun gesprekken. Daar moet meer dan waarschijnlijk het verschil gezocht worden.”

Met hun directere aanpak stuitten mannen volgens de onderzoekers immers meer op vertragingstechnieken, met als resultaat dat er niet betaald wordt. Door hun begripvolle manier van werken krijgen vrouwen het uiteindelijk sneller gedaan dat hun klanten betalen en dat bovendien de goede zakenrelatie behouden blijft.