managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Particulier terughoudend tegenover wifi?

Posted by managing21 on juni 26th, 2006

Particulieren maken nog relatief weinig gebruik van betalende wifi-hotspots. Dat blijkt uit een rapport van het telecombedrijf T-Mobile. Mobiele telefoons zouden daar volgens het magazine Emerce verandering kunnen in brengen, maar er wordt aan toegevoegd dat het aanbod van gespecialiseerde apparatuur nog te beperkt is.

“Hotels zijn nog steeds de populairste wifi-locaties, vooral bij zakelijke gebruikers,” aldus Emerce. Particulieren maken volgens het magazine nog relatief weinig gebruik van publieke, betaalde internetpunten. Steeds meer consumenten hebben weliswaar een laptop met wifi-toegang, maar men blijkt het nog niet gewoon te zijn om met een laptop buitenshuis te gaan werken om niet-zakelijke redenen.

T-Mobile heeft internationaal een wifi-netwerk van 17.000 hotspots, waarvan 10.000 in Europa. Het bedrijf zegt dat het wifi-gebruik van maand tot maand toeneemt. Op één jaar tijd zag het telecom-bedrijf het aantal wifi-belminuten zes keer groter worden. Dat wifi-verkeer zou echter nog opdreven kunnen worden door laptops te koppelen aan belapparatuur, zodat de gebruiker niet meer van een wifi-hotspot gebruik zou moeten maken.