managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Oost-Europa gaat voor breedband

Posted by managing21 on juni 26th, 2006

Drie belangrijke Bulgaarse wintersportcentra krijgen breedband-internettoegang. Dat heeft de Bulgarian Telecommunication Company (BTC) bekend gemaakt. Daardoor hoopt men de betrokken Bulgaarse vakantiebestemmingen – Bansko, Borovets en Pamporovo – populairder te maken bij de toerist.

De toerist wil ook op zijn vakantiebestemming steeds meer toegang hebben tot het internet. Daarom wil BTC meer dan twee miljoen lev investeren in de uitbouw van een adsl-netwerk in de wintersportcentra Bansko, Borovets en Pamporovo. Bovendien wil men het bestaande telefoonnetwerk verbeteren.

Ook elders in Oost-Europa wordt aan de uitbouw van moderne communicatienetwerken gewerkt. Zo krijgen de inwoners van Nizhnevartovsk in West-Siberia triple play-toegang aan snelheden die tien keer hoger liggen dan de capaciteit van de bestaande netwerken. Het project wordt uitgevoerd door Pride en Nortel. Pride wil vervolgens het netwerk verder uitbouwen in de rest van West-Siberië.

Het Poolse telecombedrijf Netia gaat meer dan dertig steden van het land uitrusten met een draadloos WiMax-netwerk. Op een termijn van vijf jaar moet meer dan zestig procent van de Poolse bevolking toegang krijgen tot draadloos internet.