managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Succes legt Géoportail plat

Posted by managing21 on juni 26th, 2006

De lancering van het Franse Geoportail, dat een antwoord moet bieden op Google Earth, heeft de organisatoren heel wat kopbrekens gekost. Het voorbije weekend probeerden tien miljoen gebruikers de website te bereiken, waardoor die al vlug helemaal geblokkeerd raakte.

Geoportail is een initiatief van het Institut Géographique National en pretendeert nauwkeuriger en duidelijker te zijn dan Google Earth. Het is de voorloper van een groter project voor de Europese Unie. Geoportail bezit een fotocatalogus van 400.000 luchtbeelden, die de gebruiker toelaten in te zoomen op elke locatie in Frankrijk.

De website werd vorige week gelanceerd en bleek een enorm succes, maar ook een logistieke ramp. Tien miljoen mensen probeerden toegang te krijgen tot de site, maar daardoor ontstond een virtueel verkeersinfarct, waardoor de website plat ging. Slechts één op vijf gebruikers slaagde erin enkele seconden Géoportail te bereiken.

IGN heeft beloofd om de capaciteit van de site te verhogen en de toegang de volgende dagen te beperken door het uitdelen van gratis paswoorden.