managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Paswoordenberg zorgt voor ellende

Posted by managing21 on juni 27th, 2006

Computergebruikers wordt aangeraden om verschillende paswoorden te gebruiken. Op die manier kan een diefstal van persoonlijke gegevens of informatie bestreden worden. Maar het blijkt dat deze praktijk ook voor heel wat problemen zorgt. De enorme hoeveelheid wachtwoorden die onthouden moet worden, is volgens een onderzoek van Citrix Systems dan ook één van de grootste ergernissen van computergebruikers.

 

Volgens Citrix Systems hebben de meeste zakelijke computergebruikers in de Benelux meer dan drie verschillende wachtwoorden om op allerlei toepassingen en websites in te loggen. Eén op vier werkt zelfs met zes tot tien verschillende codes. Dat kan een grote impact hebben voor de betrokken websites of programma’s. Uit het onderzoek bleek immers dat zes procent van de ondervraagden een aantal programma’s niet meer gebruikte omdat men het paswoord vergeten was.

Citrix stelt dat bedrijven moeten proberen dit soort problemen op te lossen. Niet alleen hebben zij er nadeel van dat hun programma’s niet meer gebruikt worden, maar bovendien gaat er ook heel wat tijd verloren met het zoeken en proberen van de verschillende paswoorden. “Bedrijven moeten hun paswoorden-beleid nader bestuderen en kijken waar er snel verbeteringen kunnen doorgevoerd worden,” aldus de onderzoekers. Daarbij wordt een Single Sign On oplossing naar voor geschoven. “Hierdoor hoeft slechts een keer te worden ingelogd, waarna alle onderliggende systemen kunnen worden bereikt,” aldus nog Citrix.