managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on augustus 28th, 2020

De investeerders CVC Capital en Advent willen samen een belang van 10 procent in de Serie A, de professionele competitie van het Italiaanse voetbal, nemen. Met de transactie zou een bedrag van 1,3 miljard euro zijn gemoeid. Het belang zou voor 50 procent in handen komen van CVC Capital, terwijl Advent een deel van 40 procent krijgen toegewezen. De resterende 10 procent zou worden overgemaakt aan het Fondo Strategico Italiano (FSI) rond ondernemer Maurizio Tamagnini. Nog vijf andere partijen zouden interesse in een belang in de Serie A hebben getoond. De inbreng van privé kapitaal zou de Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC) moeten helpen de impact van de coronapandemie op te vangen.

Computerfabrikant HP Inc boekte tijdens het voorbije kwartaal een omzet van 14,3 miljard dollar. Dat was 2 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De daling is te wijten aan problemen bij de printdivisie van de groep. De winst daalde van 1,2 miljard dollar naar 734 miljoen dollar – De Amerikaanse juweliersketen Tiffany boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 747 miljoen dollar. Dat was 29 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 136,3 miljoen dollar naar 31,9 miljoen dollar – Zonder extra steun van de overheid zal American Airlines door de impact van de coronacrisis in oktober 19.000 banen moeten schrappen. Dan eindigt immers het lopende ondersteuningsbeleid van de Amerikaanse regering. Door de ingreep zal het personeelsbestand van American Airlines met ongeveer 30 procent afgeslankt zijn.

De Britse motorenfabrikant Rolls-Royce boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet van 5,82 miljard pond, tegenover 7,88 miljard pond dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf leed een verlies van 3,24 miljard pond, tegenover een winst van 93 miljoen pond de eerste helft vorig jaar. Het bedrijf wil voor 2 miljard pond activa verkopen – Het Franse conglomeraat Bouygues boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet van 14,8 miljard euro, tegenover bijna 17,5 miljard euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 225 miljoen euro naar 244 miljoen euro – De Duitse maaltijdbesteller Delivery Hero neemt zijn sectorgenoot Instashop, actief in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 270 miljoen dollar. Dat bedrag kan de volgende jaren door geleverde prestaties nog worden opgevoerd.

Het Nederlandse technologiebedrijf Philips, gespecialiseerd in gezondheidszorg, neemt het Amerikaanse bedrijf Intact Vascular over. Het Amerikaanse bedrijf spitst zich toe op de ontwikkeling van apparaten die problemen met de bloedsomloop moeten helpen aanpakken – De Zwitserse zadenhandelaar Syngenta boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet van 12 miljard dollar. Dat was 5 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst steeg met 7 procent tot 2,2 miljard dollar – In de Verenigde Staten heeft de Food & Drugs Administration (FDA) zijn goedkeuring verleend BinaxNow, een coronatest die door het farmabedrijf Abbott Laboratories is ontwikkeld. BinaxNow zorgt ervoor dat al vijftien minuten de resultaten van de test zijn bekend. De test zal volgens Abbott slechts 5 dollar kosten.

Bij het videoplatform TikTok, onderdeel van de Chinese groep ByteDance, heeft topman Kevin Mayer zijn vertrek aangekondigd. Mayer stond pas in juni aan het hoofd van TikTok. Hij werkte eerder voor de streamingdivisie van Disney. Vanessa Pappas, algemeen directeur van TikTok, zal de taken van Mayer tijdelijk overnemen – De Zwitserse farmagroep Novartis heeft veelbelovende gemeld voor de laatste fase klinische tests met asciminib, een kandidaat-behandeling voor chronische myeloïde leukemie, een vorm van bloedkanker – De Zweedse meubelketen Ikea heeft beslist om alle catalogussen die het bedrijf ooit heeft uitgegeven, online geplaatst. De eerste catalogus verscheen zeventig jaar geleden. De verzameling toont op welke manier het interieurdesign in de loop van zeven decennia is geëvolueerd.

Agfa-Gevaert boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet van 832 miljoen euro, tegenover 958 miljoen euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg echter van 12 miljoen euro naar 670 miljoen, dankzij de verkoop van activa voor een bedrag van 975 miljoen euro – Ion Beam Applications (IBA) heeft met het Chinese CGN Dasheng een licentie-overeekomst gesloten. Door het akkoord mag het Chinese bedrijf de Proteus-technologie van de Belgische onderneming in eigen land gebruiken. IBA zou voor de licentie minstens 100 miljoen euro ontvangen – Continental Automotive wil in zijn vestiging in Mechelen 140 banen schrappen. Door de ingreep zal het personeel van de fabriek met ongeveer één derde worden afgeslankt. Continental Automotive is een toeleverancier van de autosector, die door de coronacrisis zwaar is getroffen.