managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht – Dinsdag 24 augustus 2021

Posted by managing21 on augustus 24th, 2021

De Spaanse voetbalclub Real Madrid gaat zijn televisiekanaal fundamenteel aanpassen. De service wordt omgevormd tot een streamingplatform. Dat heeft de Spaanse topclub aangekondigd. Om dat nieuwe initiatief te kunnen opzetten, rekent Real Madrid naar eigen zeggen op een ondersteuning van 8 miljoen euro van het project Audiovisual Hub van de Spaanse overheid, dat de bedoeling heeft om de audiovisuele productie in het land te versterken. De nieuwe Real Madrid Digital Factory moet live streaming en on-demand-content op alle mogelijke apparaten toelaten. Er wordt aan toegevoegd dat de nieuwe service ook een cloud-distributie, ondersteund door artificiële intelligentie, voorziet. De club zegt verder plannen te hebben om alle producties aan één contentstudio toe te vertrouwen. Dat moet het aanbod voor de fans volgens Real Madrid verder helpen verbeteren.

Een groep Chinese investeerders wil zich terugtrekken uit de geplande aanleg van een nieuwe autostrade in Turkije. Er zou tussen de verschillende partners onenigheid zijn gerezen over de financiering van het project, dat voor de realisatie van de Northern Marmara Motorway, met inbegrip van een derde brug over de Bosporus, moest instaan – In het Verenigd Koninkrijk is verontwaardiging gerezen over de lonen die de besteldienst Ocado Zoom aan zijn medewerkers betaalt. Gewag wordt gemaakt van minder dan 5 pond per uur – Universal Music heeft een samenwerkingsakkoord getekend met het bedrijf Moonbug Entertainment, aanbieder van online muziek en animatie voor kinderen. Universal Music zal de wereldwijde distributie van de content van Moonbug voor zijn rekening nemen. Moonbug genereert momenteel ruim 150 miljoen streams per maand.

Virgin Orbit, aanbieder van lanceerdiensten voor satellieten, krijgt een notering aan de beurs. De operatie zal worden doorgevoerd door een fusie met investeerder NextGen, die al een notering aan de beurs heeft. Bij de operatie zou aan Virgin Orbit een waarde van 3,2 miljard dollar worden gekoppeld – Kuaikan, een Chinees platform voor stripverhalen, heeft met een kapitaaloperatie een bedrag van 240 miljoen dollar opgehaald. Kuaikan krijgt door de nieuwe operatie een geraamde waarde van 1,25 miljard dollar. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 50 miljoen actieve gebruikers per jaar – In de Amerikaanse stad Nashville is muzikant Don Everly overleden. Everly (84) was één van de grote pioniers van de moderne rockmuziek. Hij vormde samen met zijn broer Phil de Everly Brothers, die een grote reeks hits op hun naam hebben gebracht.

De Amerikaanse investeerder Apollo zou interesse tonen om de Britse winkelketen Sainsbury’s over te nemen. Dat hebben Britse media gemeld. Apollo zou een bod van meer dan 7 miljard pond op de winkelketen willen doen – In Zwitserland heeft de retailgroep Migros de samenwerking met Cembra Money Bank, een verlener van consumentenkrediet en uitgever van kredietkaarten, opgezegd. Migros wil de geboden services in eigen handen nemen. Cembra en Migros hebben vijftien jaar lang samengewerkt – De Zweedse autogroep AB Volvo heeft de divisie zware vrachtwagens van het Chinese concern Jiangling Motors gekocht. Met de transactie zou een bedrag zijn gemoeid van 125,7 miljoen dollar. De divisie beschikt over een productiesite in Taiyuan, die op termijn 15.000 vrachtwagens per jaar moet produceren.

De Chinese beurscommissie heeft tweeënveertig geplande beursintroducties (IPO’s) op de beurzen van Shanghai en Shenzhen opgeschort. Dat is het gevolg van een onderzoek dat de Chinese toezichthouder is opgestart naar een aantal partijen die de beursgangen zouden begeleiden – Het Amerikaanse farmaconcern Pfizer neemt het Canadese bedrijf Trillium Therapeutics, fabrikant van een geneesmiddel tegen kanker, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,26 miljard dollar. Tillium wil innovatieve immuuntherapie inzetten om kanker te bestrijden – Het Zwitserse bedrijf On, fabrikant van sneakers en loopschoenen, wil een notering aan de beurs. Daarbij zou gestreefd worden naar een waarde tussen 6 miljard dollar en 8 miljard dollar. Verwacht wordt dat de beursgang in september of oktober zal plaatsvinden. 

BNP Paribas Fortis verdubbelt de omvang van de portefeuille van zijn divisie Private Equity uit. De divisie krijgt daardoor een budget van 1 miljard euro om durfkapitaal in bedrijven te investeren. De divisie wordt daarmee een van de grootste partijen op de Belgische markt – Het milieubedrijf Ekopak, gespecialiseerd in waterzuivering, breidt zijn activiteiten naar Frankrijk uit. Daarvoor worden nieuwe kantoren opgezet in de steden Rouen en Lyon. Peter Loose, topman van Ekopak, noemt de uitbreiding een logische en noodzakelijke stap naar een verdere Europese expansie – Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront een stakingsaanzegging ingediend. Een verzoeningsprocedure bleek geen oplossing te hebben kunnen aanreiken voor het aanslepende dispuut over de collectieve arbeidsovereenkomst.