managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Hillary Clinton in zee met blogger

Posted by managing21 on juni 30th, 2006

De Amerikaanse senator Hillary Rodham Clinton, echtgenote van gewezen president Bill Clinton, heeft Peter Daou ingehuurd om haar public relations mee te helpen verzorgen. Daou is één van de meest bekende politieke bloggers van de Verenigde Staten. De aanwerving van Peter Daou toont volgens The New York Times duidelijk aan hoe de bloggers de Amerikaanse politiek beïnvloeden. 

“In veel gevallen hebben politici zelfs hun eigen weblog opgestart, met medewerkers die vragen beantwoorden, politieke voorstellen presenteren en campagnes lanceren,” aldus de krant. Hillary Clinton staat dit jaar nog voor een herverkiezing en wordt genoemd als presidentskandidaat in 2008, maar ze is in het verleden geregeld het doelwit geweest voor bloggers. “Ze kreeg vooral kritiek van linkse bloggers, die het haar kwalijk namen dat ze niet wou toegeven dat ze in 2002 meegestemd heeft om president George W. Bush toe te laten om een invasie in Irak op te zetten.

The New York Times stelt dat Peter Daou, die ook al de blogcampagne voor de presidentscampagne van John Kerry organiseerde, het imago van Hillary Clinton onder bloggers moet verbeteren. “Die worden stilaan een nieuwe macht en kunnen dan ook een belangrijke rol spelen in het selecteren van de democratische presidentskandidaat,” stipt de krant aan. “Een aantal mogelijke kandidaten – zoals Mark R. Warner en Tom Vilsack – maakten onlangs zelfs hun opwachting op een bloggerscongres in Las Vegas.”