managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europa heeft grootste breedbandconcentratie

Posted by managing21 on juli 1st, 2006

In de Europese Unie zijn er op twaalf maanden tijd meer dan 17,1 miljoen adsl-abonnees bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het DSL Forum. Daarbij wordt gewag gemaakt van een groei met 47,97 procent op jaarbasis. In totaal zijn er in de Europese Unie nu ongeveer 52,75 miljoen adsl-klanten. Daarmee vertegenwoordigt de regio 35 procent van de wereldwijde adsl-markt, waarmee Europa de grootste breedband-concentratie van de hele wereld heeft.

Wereldwijd zijn er nu meer dan 150 miljoen adsl-klanten. Op twaalf maanden tijd kwamen er 43 miljoen klanten bij, wat een groei met 39 procent betekent op jaarbasis. In het eerste kwartaal van dit jaar werden over de hele wereld 11,5 miljoen nieuwe adsl-klanten ingeschreven. De grootste markt is China met 22,35 miljoen adsl-aansluitingen. De Verenigde Staten staan op de tweede plaats met 22,22 miljoen aansluitingen, gevolgd door Japan met 14,57 miljoen adsl-abonnees.

In de Europese Unie is Duitsland marktleider met 11,1 miljoen breedband-klanten, gevolgd door Frankrijk met 10,2 miljoen gebruikers en Groot-Brittannië met 7,93 miljoen aansluitingen. Volgens het DSL Forum is de groei van breedband vooral te danken aan een wereldwijde vraag naar multimediale toepassingen. “Mensen willen het internet steeds meer gebruiken voor onder meer nieuwe video- en spraaktechnologieën,” benadrukte Michael Brusca, voorzitter van het DSL Forum.