managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ocrocoke heeft beste Amerikaans strand

Posted by managing21 on juni 8th, 2007

Florida en Hawaii hebben niet langer de beste stranden van de Verenigde Staten. Volgens het Laboratory for Coastal Research aan de Florida International University moet die titel toegekend worden aan het Ocracoke Lifeguarded Beach in North Carolina. Het strand is in de rangschikking de voorbije drie jaar telkens één plek vooruit geschoven. Ocracoke hoopt echter dat de bekroning niet voor een toeristische overspoeling zal zorgen.

Het is de eerste keer dat het Laboratory for Coastal Research geen strand in Florida of Hawaii heeft bekroond. Ocrocoke ligt aan het zuidelijke eind van de Outer Banks, een eilandenketen voor de kust van North Caroline. Het geïsoleerde eiland heeft amper 800 full-time bewoners. Een groot gedeelte van Ocrocoke is beschermd gebied. Het eiland is vooral bekend als de plek waar de piraat Blackbeard door de Royal Navy in 1718 werd verslagen gen gedood.

Ocrocoke is volgens het Laboratory for Coastal Research geen bestemming waar men golf kan spelen, een kuuroord kan vinden of in een luxueus hotel kan overnachten. “Het is wel een plek waar men teruggaat in de tijd en gezellige en kleine tavernes vindt,” aldus Stephen Leatherman, docent aan de Florida International University. Gehoopt wordt wel dat de bekroning het eiland niet zal veranderen.

“De toekenning van de prijs betekent meestal een enorme stimulans voor het toerisme,” aldus het persbureau Associated Press. Toen Fort De Soto in Florida twee jaar geleden bekroond werd, steeg het aantal bezoekers op een gerelateerde website op één dag van 1.000 naar 10.000 eenheden. Gehoopt wordt dat de afgelegen locatie van het eiland en zijn statuut als reservaat kunnen voorkomen dat Ocrocoke overspoeld zou worden door toeristen.