managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Disney richt zich op videogames

Posted by managing21 on juni 13th, 2007

Walt Disney gaat zijn investeringen in de videogamesector de volgende vijf jaar gevoelig opdrijven. Dat heeft Tom Staggs, financieel directeur van het concern bekend gemaakt. Daarbij wordt een bedrag van 350 miljoen dollar vooropgesteld. Dat is drie keer meer dan het huidige gamesbudget van het Amerikaanse concern. Daarmee wil Walt Disney inspelen op de groei die de videogamesector op dit ogenblik beleeft.

Het grootste gedeelte van die investeringen zou gaan naar de verdere uitbouw van bestaande projecten, maar ongeveer 30 procent zou besteed worden aan totaal nieuwe initiatieven. Daarbij wil Disney vooral aan totaalpakketten werken met een brede waaier van toepassingen, onafhankelijk of ze oorspronkelijk starten als een film, een videogame of een product. Later dit jaar wil Disney een multiplayer-game rond de reeks Pirates of the Caribbean uitbrengen.

“Staggs wees er daarbij op dat de wereldwijde videogamesector tegen 2009 een omzet zal realiseren van 21,3 miljard dollar,” stipt het magazine Next-Gen.biz aan. “Het voorbije jaar bedroeg die omzet 20,2 miljard dollar. Maar de grote groeipijler van de sector is het massively multiplayer online gaming. Die tak haalt nu een omzet van 875 miljoen dollar, maar dat zal in 2009 opgelopen zijn tot 1,4 miljard dollar.”