managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europese biolandbouw verdubbeld

Posted by managing21 on juni 13th, 2007

De biolandbouw heeft zijn areaal sinds 1998 verdubbeld. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie. In totaal hadden de 25 lidstaten van de Europese Unie in 2005 in totaal 6,1 miljoen hectaren biolandbouw. De grootste speler is Italië met een oppervlakte van 2,7 miljoen hectaren. Een gemiddeld biolandbouwbedrijf heeft een oppervlakte van 39 hectaren.</p><p>

De vijftien oude lidstaten van de Europese Unie verhoogden hun biologisch landbouwareaal van 1998 tot 2005 van 1,7 procent tot 4,1 procent. Marktleider Italië wordt gevolgd door Duitsland en Spanje, die elk de beschikking hebben over 0,8 miljoen hectaren. Daarna volgen Groot-Brittannië (0,6 miljoen hectaren) en Frankrijk (0,5 miljoen hectaren). Nochtans heeft Frankrijk meer landbouwgrond dan Groot-Brittannië.

</p><p>Gemiddeld heeft een Europees biolandbouwbedrijf een oppervlakte van 39 hectaren, vergeleken met 16 hectaren voor een traditionele landbouwonderneming. De grootste biolandbouwbedrijven werden volgens Eurostat teruggevonden in Slovakije, Tsjechië en Groot-Brittannië. De Europese Unie heeft zopas de invoering van een biolandbouw-label bekend gemaakt voor producten die tenminste voor 95 procent uit organische ingrediënten bestaan.