managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Londen is wifi-hoofdstad

Posted by managing21 on juni 15th, 2007

Londen is de wifi-hoofstad van de wereld geworden. Dat is de conclusie van een rapport van RSA Security, dat de groei van het draadloze internet onderzocht in de financiële centra Londen, New York en Parijs. Tijdens de voorbije twaalf maanden steeg het aantal wifi-hotspots in Londen met 160 procent, waarmee de Britse hoofdstad de twee andere financiële centra overvleugelt.

Volgens RSA Security zijn er in Londen nu 7.130 wifi-hotspots actief, tegenover 6.371 in New York en 827 in Parijs. De Londense hotspots zijn voor 94 procent te vinden binnen bedrijven. De rest is beschikbaar in café’s en openbare bibliotheken. In New York blijkt echter 15 procent van alle wifi-hotspots toegankelijk te zijn voor het grote publiek. In Parijs gaat het over 11 procent van alle wifi-hotspots.

In Londen bleek 76 procent van de zakelijke hotspots beveiligd te zijn, tegenover 64 procent in New York en 71 procent in Parijs. De groei van het Londense wifi-netwerk gaat volgens de studie niet ten koste van de veiligheid, want het aantal onbeveiligde wifi-punten is zelfs gedaald. Door een verdere bewustmaking denken de onderzoekers dat de veiligheid van het draadloze internet in de toekomst nog zal toenemen.

De studie onderzocht alleen de drie grote financiële centra. Er werd niet gekeken naar andere steden, zoals San Francisco, waar wifi bijzonder populair is.