managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Mobiele e-mail heeft grote toekomst

Posted by managing21 on juni 18th, 2007

Ruim de helft van de bevolking zou niet zonder e-mail kunnen. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van ICM. Opmerkelijk daarbij is dat volgens de onderzoekers vooral dertigers en veertigers verslavingsverschijnselen zouden vertonen. Ook vrouwen zijn gemakkelijker afhankelijk van hun e-mailbox. Volgens ICM mag voor de nabije toekomst dan ook een grondige groei verwacht worden van mobiele e-mail.

Uit het onderzoek is gebleken dat de helft van de Britten uit de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar niet meer zonder e-mail zou kunnen. Bij tieners was dat slechts 41 procent. Daarnaast bleek dat 42 procent van de ondervraagde vrouwen zei zonder toegang tot haar mailbox verloren te zijn. Bij mannen was dat 38 procent. Opmerkelijk in het onderzoek was dat Wales blijkbaar minder afhankelijk is van e-mail. Daar noemt slechts 34 procent e-mail cruciaal.

Volgens de onderzoekers zal mobiele e-mail op termijn een belangrijke groei kennen. “De eerste golf van de mobiele telefoon en velen geven toe daar op te rekenen en niet te weten hoe ze zonder dat toestel zouden moeten overleven,” voeren ze aan. “Uit dit onderzoek is gebleken dat mobiele e-mail de volgende fase zal worden. De oudere generaties rekenen steeds meer op e-mail om hun zaken te regelen.”