managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

News Corp wil aandeel in Yahoo

Posted by managing21 on juni 20th, 2007

Het mediaconcern News Corporation van Rupert Murdoch overweegt de sociale netwerksite MySpace te verkopen aan het zoekbedrijf Yahoo. News Corporation zou de verkoop willen gebruiken om een bredere samenwerking tot stand te kunnen brengen met de zoekmachine. Het zou daarbij de bedoeling van Rupert Murdoch zijn om 25 procent van de zoekmachine in handen te krijgen. News Corporation kocht MySpace voor een bedrag van 580 miljoen dollar.

“MySpace zou een interessant instrument kunnen zijn voor Yahoo om de strijd aan te gaan met concurrent en marktleider MySpace,” schrijft de krant The Times. Bij Yahoo werd zopas bekend gemaakt dat topman Terry Semel een stap opzij zet en vervangen wordt door mede-oprichter Jerry Yang. Deze laatste beloofde om het bedrijf nieuw leven in te blazen, maar volgens een aantal analisten blijft Yahoo een doelwit voor overnames.

Yahoo heeft volgens The Times op dit ogenblik een marktwaarde van 37 miljard dollar. “Dat betekent dat News Corporation 12 miljard dollar zou moeten neertellen voor een kwart van de Yahoo-aandelen,” schrijft de krant. “News Corporation heeft de voorbije jaren zwaar geïnvesteerd in een eigen internet-aanwezigheid, maar een aandeel in Yahoo zou het bedrijf invloed bezorgen in één van de grootste internetbedrijven van de wereld.”

Hoewel Yahoo marktaandeel verliest ten opzichte van Google, heeft het bedrijf nog altijd wereldwijd meer dan 500 miljoen gebruikers.