managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Jerry Yang is aan het shoppen

Posted by managing21 on juni 21st, 2007

De nieuwe Yahoo-topman Jerry Yang blijft niet bij de pakken zitten. Amper enkele dagen na zijn aanstelling is Yang, mede-oprichter van het zoekmachinebedrijf, aan het shoppen geslagen. De eerste buit is de sportwebsite Rivals.com, die berichtgeving brengt over American football, basketbal en een aantal andere sporten in hogescholen en universiteiten. Daarmee lijkt Jerry Yang in de tegenaanval te gaan tegen News Corporation, dat een aandeel in Yahoo op het oog zou hebben.

Rivals.com is de grote concurrent van de website Scout.com, dat vorig jaar voor 60 miljoen dollar werd overgenomen door News Corporation van Rupert Murdoch. Met de overname van Rivals.com versterkt Yahoo zijn sportaanbod, dat vorig jaar vijtien miljoen bezoekers aantrok. “De Amerikaanse universiteitssport is bijzonder populair en heeft een grote commerciële waarde,” aldus BBC News. Rivals.com heeft ongeveer 185.000 abonnees, die maandelijks tien dollar betalen voor informatie.

Yahoo kreeg de jongste tijd vanwege critici steeds meer het verwijt dat het door een gebrek aan innovatie en gerichtheid terrein moet prijsgeven tegenover concurrent Google. Nochtans genereert Yahoo na Google nog altijd steeds het meeste reclameinkomsten van alle internetbedrijven. Yahoo heeft wereldwijd meer dan 500 miljoen gebruikers. News Corporation zou zijn dochter MySpace aan Yahoo willen verkopen in ruil voor een kwart van de aandelen van de zoekmachine.