managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Liever gsm-apparaat dan seks

Posted by managing21 on juni 22nd, 2007

De leeftijdscategorie van zestien tot vierentwintig jaar prefereert een maand seksuele onthouding boven een maand zonder gsm-toestel. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van Carphone Warehouses. Vooral vrouwen geven de voorkeur aan het gsm-apparaat boven seks. Bovendien zegt één op drie ondervraagden één miljoen Britse ponden te willen in ruil voor het afstaan van hun gsm-toestel.

Carphone Warehouses vroeg aan vierentwintig mensen om één maand lang hun gsm-toestel uit te schakelen. “De meerderheid van de betrokkenen vond het leven zonder een gsm-toestel veel ontspannender,” aldus het magazine The Register. “Ze bleken ook meer gedaan te krijgen, maar moesten zich daarbij wel beter organiseren.” Maar toch vond de meerderheid van de ondervraagden dat het hebben van een gsm-toestel een sociale vereiste is.

Vooral vrouwen bleken erg gehecht te zijn aan hun gsm-toestel, want 81 procent onder hen vindt het apparaat onontbeerlijk. Bij mannen is bedraagt dit 71 procent. Sommige betrokkenen bleken echter verrast te zijn hoe weinig verschil het al dan niet hebben van een gsm-toestel uitmaakt. Bovendien vond een aantal testpersonen het goed dat anderen gedwongen werden om zich beter te organiseren.

Het niet hebben van een gsm-toestel had alvast een aantal voordelen. “Het dwingt mensen om hun afspraken na te komen,” aldus de onderzoekers. “Met een gsm-toestel wordt al vlug gebeld dat men te laat zal zijn.” Het gsm-toestel heeft bij velen trouwens niet alleen voorrang op seks, maar ook op alcohol, chocolade, thee en koffie. Vrouwen bleken seks gemakkelijker te laten vallen dan mannen.