managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Business.com staat te koop

Posted by managing21 on juni 25th, 2007

De domeinnaam business.com staat te koop voor een bedrag van driehonderd tot vierhonderd miljoen dollar. Als voornaamste overnamekandidaten voor het bedrijf worden The New York Times en Dow Jones, het moederbedrijf van The Wall Street Journal, genoemd. De domeinnam werd in december 1999, op het hoogtepunt van de eerste dotcom-hausse door Jake Winebaum and Sky Dayton gekocht voor een bedrag van 7,5 miljoen dollar.

Toen Winebaum en Dayton de domeinnaam kochten, werd een prijs van 7,5 miljoen dollar door specialisten als belachelijk hoog bestempeld. Indien de huidige vraagprijs inderdaad wordt betaald, realiseert het duo op zijn investering van destijds een return van 5.000 procent. Het bedrijf realiseert op dit ogenblik een groei van 50 procent per jaar en strijkt ongeveer 15 miljoen dollar per jaar op.

De vraagprijs wordt volgens analisten wellicht beïnvloed door de aantrekkelijkheid van de domeinnaam. Bovendien heeft business.com ook een zoekmachine en die sector is op dit ogenblik bijzonder lucratief, vooral omdat de website gericht is op zakelijke informatie. Dat maakt business.com bijzonder interessant voor uitgevers, aangezien bedrijven graag betalen voor het genereren van trafiek.