managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bedrijven steeds meer met VoIP

Posted by managing21 on juni 27th, 2007

Bellen via internet of een ander IP-netwerk, het zogenaamde Voice over IP (VOIP), wordt steeds meer gebruikt als communicatiemiddel bij bedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van Priority. Vooral de lagere kosten zijn voor bedrijven de belangrijkste reden om over te stappen op een digitaal telefoonverkeer. Vooral bij internationale gesprekken besparen bedrijven veel door digitaal te communiceren.

“De belangrijkste reden voor bedrijven om over te stappen op digitaal bellen is de lagere kosten,” aldus de onderzoekers. “Omdat bij VOIP bestaande verbindingen gebruikt worden is het een stuk goedkoper dan de klassieke telefoonlijn, waar per individueel gesprek betaald moet worden. Dat heeft vooral voor de duurdere internationale gesprekken belangrijke consequenties.”

Ook is VoIP volgens Priority efficiënter omdat spraak en data makkelijker te integreren zijn. “Personeelsleden kunnen bijvoorbeeld samen op afstand aan een opdracht werken en tegelijkertijd overleggen,” aldus het magazine Nu.nl. “Uit het onderzoek blijkt dat bijna zestien procent van de bedrijven met meer dan 50 werknemers VOIP gebruikt. De meeste bedrijven stapten het voorbije anderhalf jaar over van traditionele telefoonsysteem naar digitale telefoonverbindingen.”