managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Aboriginals dreigen met toeristische boycot

Posted by managing21 on juni 28th, 2007

De Australische aboriginals dreigen ermee een aantal toeristische trekpleisters te sluiten. Daarmee willen ze protesteren tegen de volgens hen draconische maatregelen van de Australische regering om het seksueel misbruik van kinderen onder de aboriginals tegen te gaan. De aboriginals hebben het daarbij op een grootschalige inbreuk op de privacy en de mensenrechten.

De Australische premier John Howard heeft voor een periode van tenminste een verbod afgekondigd op pornografie en alcohol in Northern Territory, een gebied dat rechtstreeks onder de regering in Canberra valt en waar de grootste, gedeeltelijk autonome aboriginal-gemeenschappen zijn gevestigd. Bovendien wil de premier verplicht medisch onderzoek voor alle kinderen van aboriginals.

Lees meer over toerisme en buitenleven
De maatregelen komen na een recent rapport over wijdverbreid kindermisbruik in aboriginal-gemeenschappen. De onderzoekers zouden daarbij in alle onderzochte gemeenschappen seksueel misbruik aangetroffen hebben. Kinderen zouden er geprostitueerd worden voor drugs en al bij kleuters zouden geslachtsziekten vastgesteld zijn. De onderzoekers wijzen armoede en drank- en drugsmisbruik aan als voornaamste oorzaak.

De aboriginals zijn echter verbolgen over de maatregelen van de Australische regering. Stamoudsten verzamelden in Canberra om er te praten over de aangekondigde maatregel. Ze vinden dat de plannen te ver gaan. Ze hebben het over een grootschalige inbreuk op de privacy van hun vrouwen en kinderen en schendt volgens hen de mensenrechten. Indien de plannen toch doorgaan, dreigen ze ermee toeristische trekpleisters als Ayer’s Rock te sluiten.