managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Iveco mikt op Russische markt

Posted by managing21 on juni 28th, 2007

De Italiaanse vrachtwagenconstructeur Iveco, onderdeel van het Fiat-concern, heeft plannen om een joint-venture te sluiten met de Russische industriële groep Samotlor-NN voor de bouw van Daily-trucks in Rusland. Iveco maakte bekend ongeveer 50 miljoen euro te zullen investeren voor de bouw van een vrachtwagenfabriek in Nizhniy Novgorod. Die zou een capaciteit moeten krijgen van 25.000 exemplaren per jaar.

Iveco zou 51 procent van de aandelen van de joint-venture in handen krijgen. De productie is bestemd voor de Russische markt en voor export naar de buurlanden van Rusland. Met zijn intrede in Rusland en andere ontwikkelende markten wil Iveco, net zoals een aantal andere vrachtwagenconstructeurs, reageren op de stagnatie op een aantal verzadigde markten, zoals West-Europa.

Tot nu toe was de aanwezigheid van Iveco op de Russische markt beperkt tot een klein distributienetwerk voor de verdeling van zwaar vervoermateriaal. Ook Magneti Marelli, een ander onderdeel van het Fiat-imperium, heeft aangekondigd een Russische joint-venture te willen oprichten. Magneti Marelli zou daarbij samengaan met de Russische elektronica-specialist Avtopribor voor de productie van elektronische onderdelen voor wagens.