managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Meer fusies door migratie naar digitaal

Posted by managing21 on juli 2nd, 2007

De wereldwijde entertainment- en media-industrie zal in 2011 een omzet realiseren van twee miljard dollar. Dat is een jaarlijkse groei met ongeveer 6,4 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Pricewaterhouse Coopers (PwC). Daarbij wordt echter opgemerkt dat een migratie naar digitale media voor een organisatie zal zorgen van de traditionele omzetstromen.

“PwC stelt dat de sector zich in een duurzame groeifase bevindt,” aldus het magazine Marketing Online. “De onderzoekers verwachten dat de bestedingen aan distributie via zogenaamde convergentieplatforms – waarin bijvoorbeeld computer en televisie samenkomen – met minimaal 10 procent per jaar groeit en in 2011 meer dan 50 procent uitmaakt van de internationale bestedingen in deze sector.”

Daarnaast zullen bestedingen aan digitale en mobiele oplossingen volgens de onderzoekers jaarlijks met 10 procent oplopen naar 153 miljard dollar. In dezelfde periode groeit het aantal huishoudens dat op breedband is aangesloten met 300 miljoen tot 540 miljoen abonnees en stijgt het aantal draadloze abonnees met 1,1 miljard tot 3,4 miljard. Volgens de onderzoekers zal de migratie naar digitale media een nadelig effect hebben op concurrerende omzetstromen.

Door de migratie naar digitale media zullen er volgens PwC in entertainment en media steeds meer fusies en overnames plaatsvinden. “Bovendien zijn de huidige bedrijfsmodellen onhoudbaar om tegemoet te komen aan de toenemende versnippering en om het intellectueel eigendom in digitale omgevingen goed af te schermen,” stippen de onderzoekers nog aan.