managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Koopwoede op Canary Wharf

Posted by managing21 on juli 2nd, 2007

De Ierse financier Derek Quinlan en de vastgoedgroep Propinvest hebben het gebouw van het Europese hoofdkwartier van de Amerikaanse bankgigant Citigroup in het Londense Canary Wharf gekocht. Het is op enkele maanden de tweede grote overname in de Londense zakelijke wijk. In april verkocht HSBC zijn hoofdkwartier in Canary Wharf voor een bedrag van 1,1 miljard Britse ponden. Dat was de grootste vastgoedtransactie uit de Britse geschiedenis.

Het Europees hoofdkwartier van Citigroup was eigendom van de vastgoedgroep RBS. Quinlan en Propinvest betaalden voor de overname een bedrag van 1 miljoen Britse ponden. Derek Quinlan is een gewezen belastingsinspecteur uit Dublin. Hij is vooral bekend van zijn overname van de Savoy Group in 2004. Hij heeft nu eigendommen in Ierland, Groot-Brittannië, Centraal-Europa en de Verenigde Staten.

Volgens de nieuwe eigenaars lag de huur van het Citigroup-complex veel lager dan de gemiddelde prijzen op Canary Wharf en London City. Verwacht wordt dat de huurprijzen gevoelig zullen opgedreven worden. Canary Wharf werd aangelegd in een vroeger havengebied en beslaat een oppervlakte van ongeveer vijftig hectaren. De eerste huurder nam er zestien jaar geleden zijn intrek. Er werken nu ongeveer 80.000 mensen.

Meer over wonen en vastgoed