managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

McDonald’s tankt bakolie

Posted by managing21 on juli 2nd, 2007

De fastfood-keten McDonald’s gaat zijn Britse autovloot bevoorraden met biodiesel. Daarbij wil het bedrijf gebruik maken van zijn eigen gerecycleerde frituurvet. Tegen volgend jaar zouden de hele autovloot van McDonald’s, bestaande uit 155 voertuigen, moeten omgebouwd zijn. De omschakeling zou de uitstoot van de keten met meer dan 1.650 ton koolstofdioxide doen dalen.

Vorig jaar had McDonald’s in Groot-Brittannië al een proefproject met biodiesel opgezet. Dat bleek succesvol verlopen te zijn, zodat McDonald’s nu zegt opgetogen te zijn dat het zijn grote voorraad aan bakolie op een pratische en efficiënte manier kan gebruiken. “Dit is een voorbeeld hoe het bedrijfsleven kan samenwerken om het milieu te beschermen,” vertelde een woordvoerder van McDonald’s aan BBC News.

De keten benadrukte dat dit biodiesel-initiatief niet het enige milieuproject dat door McDonald’s wordt ontwikkeld. Er zou onder meer ook gewerkt worden met recyclage en verpakkingen. Ook die projecten zouden tot een verlaging van de uitstoot van koolstofdioxide moeten leiden. Daarnaast wordt met toeleveranciers onderzocht hoe het gebruik van zuivere raapzaadolie kan beperkt worden.

Lees meer over mobiliteit