managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bayer focust verder op Azië

Posted by managing21 on juli 3rd, 2007

Het Duitse chemiebedrijf Bayer MaterialScience heeft de Ure-Tech Group uit Taiwan overgenomen. Daardoor wordt Bayer MaterialScience de grootste producent van thermoplastische polyurethanen van de wereld. Begin oktober wil Bayer MaterialScience trouwens het wereldwijde hoofdkantoor van zijn Thermoplastic Polyurethanes Business Unit overbrengen naar Hong Kong.

Ure-Tech is volgens Tim Bielfeldt, topman van de TPU Business Unit bij Bayer, op dit ogenblik marktleider in de regio Asia-Pacific. Door de samenvoeging wordt de positie van de TPU Business Unit op de Aziatische markt dan ook duidelijk versterkt. Ure-Tech bezat in de regio twee productie-eenheden. Daardoor heeft Bayer MaterialScience wereldwijd nu acht TPU-fabrieken, onder meer in Taiwan, China, Japan en India. De andere bevinden zich in Europa en Noord-Amerika.

De verhuis van het hoofdkwartier naar Hong Kong benadrukt volgens Tim Bielfeldt de belangrijkheid van de regio. China vormt immers de belangrijkste TPU-groeimarkt van de wereld. Vorig jaar bedroeg de omzet op de wereldwijde TPU-markt ongeveer 1,3 miljard euro. In Asia Pacific wordt een jaarlijkse groei van ongeveer tien procent in het vooruitzicht gesteld.

Met een omzet van 10,2 miljard euro was Bayer MaterialScience vorig jaar één van de grootste polymeer-bedrijven van de wereld. Polymeren zijn kunststoffen die in een brede waaier van dagelijkse producten worden gebruikt, onder meer in de autosector, elektronica, bouwnijverheid en sport. Over de overnameprijs van Ure-Tech Group werden geen details bekend gemaakt.