managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Efteling wordt een computergame

Posted by managing21 on juli 4th, 2007

Gamefabrikant Atari Benelux en het Nederlandse pretpark De Efteling brengen dit najaar het game ‘Efteling Tycoon’ op de markt. Daarbij is het volgens de initiatiefnemers de bedoeling om de deelnemers hun eigen Efteling-park te laten uitbouwen, waarbij gebruik gemaakt kan worden van alle originele attracties van het Nederlandse pretpark. Het is een samenwerking waarvan beide partijen de vruchten menen te kunnen plukken.

“Efteling Tycoon biedt ons de gelegenheid om de rijke wereld van ons pretpark bij de mensen thuis te brengen,” aldus een woordvoerder van de Efteling. “Al spelend raken gebruikers bekend met alle Efteling-facetten en leren mensen het totaalaanbod van het attractiepark kennen.” De deelnemers kunnen er kennis maken met alle bekende figuren van de Efteling, zoals Holle Bolle Gijs en Langnek. Men kan ook proberen de beste Efteling-manager te worden.

Het is voor de eerste keer dat de Efteling zich op de games-markt beweegt, maar volgens een woordvoerder van het pretwerk wordt niet uitgesloten dat de samenwerking met Atari in de toekomst tot nieuwe producties zal leiden. Voor Atari Benelux is het naar eigen zeggen een fantastische kans om een lokaal game te kunnen ontwikkelen voor een groot merk als De Efteling. Bovendien wordt gewezen op de enorme populariteit van het pretpark en wordt gewezen op de gezamenlijke doelgroep.