managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

YouTube groter dan gezamenlijke concurrentie

Posted by managing21 on juli 4th, 2007

Het aantal gebruikers van de videosite YouTube is zo sterk gegroeid dat de website nu meer bezoekers telt dan al zijn concurrenten samen. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Hitwise. Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar nam het bezoek aan YouTube met 70 procent toe. Op de websites van de concurrentie – in totaal werden 64 videosites gecontroleerd – bedroeg de groei 8 procent.

“Hitwise voert aan dat het marktaandeel van YouTube nu 60,2 procent bedraagt en daarmee veel groter is dan de concurrentie,” meldt het persbureau Reuters. “MySpace, de grootste concurrent van YouTube, heeft een marktaandel van 16,08 procent. Google Video, de zustersite van YouTube, haalt een marktaandeel van 7,81 procent. Daarna volgen Yahoo met 2,77 procent en MSN met 2,09 procent.”

Andere videosites moeten het nog met veel minder bezoekers stellen. Het marktaandeel van nieuwkomer Metacafe ligt op 1,07 procent, waarmee het bedrijf bekende sectorgenoten zoals AOL Media van Time Warner (0,94 procent) en Veoh (0,86 procent) vooraf gaat. Vooral de eigen filmpjes die door de gebruikers van YouTube op de website worden geplaatst, blijken volgens Hitwise een groot succes te kennen.