managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

MSN boekt record op Live Earth

Posted by managing21 on juli 9th, 2007

Internetprovider MSN heeft ter gelegenheid van Live Earth wereldwijd tien miljoen internetstreams aangeleverd. Daarmee vestigt de aanbieder een nieuw record. Dat stond tot nu toe op naam van AOL, dat twee jaar geleden vijf miljoen unieke bezoekers kreeg voor de uitzendingen van de Live 8-concerten. MSN verwacht dat het aantal aanvragen de volgende weken nog gevoelig zal stijgen.

Live Earth, het geesteskind van gewezen Amerikaans vice-president Al Gore, werd zaterdag op zeven continenten tegelijkertijd georganiseerd. De concerten hadden tot doel het publiek bewust te maken van de klimaatsverandering en de oplossingen ervoor. De concerten vonden plaats in Londen, Sydney, Shanghai, Tokyo, Rio de Janeiro, New York, Johannesburg en Hamburg.

Het bezoekersaantal op de concerten viel relatief tegen, maar de belangstelling voor de internetstreams zorgde wel voor records. MSN zegt zelf de nieuwe recordhouder te zijn door zaterdag meer dan 10 miljoen streams af te leveren. De site zegt ook een record te hebben gevestigd door het grootste aantal gelijktijdige kijkers te hebben gehad voor een online concert ooit. Hoeveel dat er waren, werd echter niet bekend gemaakt.

Het vorige record was in handen van AOL, dat via internet de Live 8-concerten uitzond, twee jaar geleden. Er werden toen 5 miljoen unieke bezoekers. MSN verwacht de komende tijd nog miljoenen aanvragen voor de videostreams te krijgen van de gearchiveerde concerten. Dat was ook het geval bij Live 8, toen weken na de concerten nog eens meer dan 100 miljoen keer video’s werden opgevraagd van de concerten.