managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ijsbeer Knut stopt met optredens

Posted by managing21 on juli 9th, 2007

Er is een einde gekomen aan de shows met de ijsbeer Knut. Dat heeft de directie van de zoo van Berlijn aangekondigd. De ijsbeer is nu zeven maand oud en de directie wil geen risico’s lopen met verzorger Thomas Dörflein, die sinds maart twee keer per dag met Knut voor publiek optrad. Ook wil men het dier leren om meer met andere beren om te gaan in plaats van gewoon te zijn aan mensen.

De ijsbeer Knut kwam in het nieuws nadat zijn moeder hem had verstoten. Er ontstonden heel wat discussies over het lot van de jonge ijsbeer. Sommigen stelden zelfs voor om euthanasie toe passen, omdat de beer door mensen opgevoed zou moeten worden en daarom veroordeeld zou zijn om een heel leven in isolatie door te brengen. Dat lokte dan weer felle protesten uit en er werden allerlei acties gevoerd om Knut te redden.

Daardoor werd Knut een echte beroemdheid. Het dier lokte vele extra tienduizenden bezoekers naar de Berlijnse zoo. Ook verzorger Dörflein deelde in die roem, maar had het daarbij naar eigen zeggen niet altijd gemakkelijk met handtekeningenjagers en andere mensen die iets van hem wilden. Dörflein merkte wel op nog met Knut te zullen spelen, maar alleen niet meer in het openbaar en op gezette tijden. Knut weegt nu vijftig kilogram.