managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amazon meest onmisbare website

Posted by managing21 on juli 10th, 2007

De veilingsite Amazon.com is voor Amerikanen de meest onmisbare online bestemming. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine. Amazon gaat de website van de Britse omroep BBC en de stadsgidsen-site Citysearch vooraf. De website van de Amerikaanse regering staat pas op een 21ste plaats. De populaire zoekmachine Google staat op een twaalfde plaats. Concurrent Yahoo werd als 25ste gerangschikt.

De topvijf van de meest onmisbare Amerikaanse websites wordt volgemaakt door de advertentiesite Craigslist en de social bookmarkingsite Del.icio.us. Opvallend is ook de aanwezigheid van de sociale netwerksites. Zo is de populaire videosite YouTube terug te vinden op een vijftiende plaats. Flickr staat op een elfde plaats en Facebook zelfs op een negende plaats. De online encyclopedie Wikipedia kwam als 24ste uit het onderzoek.

Naast de website BBC krijgen ook een aantal andere media een plaats in de ranglijst van Time Magazine. Zo is de sportsite ESPN terug te vinden op een achtste plaats. National Geographic staat op de zeventiende plaats, drie plaatsen hoger dan de entertainmentsite TMZ. Andere bekende namen zijn eBay (7de), de filmsite IMDB (14de), de dvd-verhuurder Netflix (18de) en de blogsite Technorati (19de). De luchtvaart-prijsvergelijker Kayak staat op een 16de plek.