managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Eén miljard mobiele telefoons

Posted by managing21 on juli 11th, 2007

Er zullen dit jaar wereldwijd voor het eerst meer dan één miljard mobiele telefoons worden verkocht. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaans onderzoeksbureau IC Insights. Daarmee kent de markt dit jaar volgens Insights een groei van 10 procent. Producent Sony Ericsson zou daarbij de grootste vooruitgang boeken en een marktaandeel van 10 procent bereiken. Marktleider blijft Nokia.

Het onderzoeksbureau berekende dat de producenten van mobiele telefoons hun winstmarge per verkocht toestel met gemiddeld 3 procent zullen zien groeien, terwijl de gemiddelde prijs van een mobiele telefoon met ongeveer 6 procent zou dalen. Sony Ericsson zal dit jaar het aantal verkochte toestellen opdrijven met 40 procent. Bij Samsung zou er een stijging van 26 procent worden genoteerd.

Door die groei zou Sony Ericsson zijn marktaandeel van 8 procent tot 10 procent zien toenemen. Samsung zou door zijn groei aan een marktaandeel van 13 procent komen. Ook Nokia zal volgens Insights gevoelig vooruit gaan en een marktaandeel van 37 procent veroveren. Motorola zou daarentegen zijn martkaandeel zien inkrimpen van 22 procent naar 18 procent. Ook LG zou lichtjes achteruitgaan en terugvallen op 6 procent van de markt.