managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Cinquecento al bijna uitverkocht

Posted by managing21 on juli 11th, 2007

De Italiaanse autoconstructeur Fiat heeft met de lancering van de nieuwe Cinquecento blijkbaar een schot in de roos getroffen. De Italianen lopen immers storm voor het nieuwe mini-wagentje. Tijdens het eerste weekend na de lancering bezochten al 600.000 Italianen de Fiat-showrooms om de nieuwe wagen te bewonderen. Wereldwijd werden trouwens al 40.000 orders geplaatst.

De Fiat Cinquecento werd vorige week onder heel wat mediabelangstelling aan het publiek voorgesteld. Maar ook bij het publiek blijkt de auto – een herlancering van een model dat in de jaren vijftig en zestig bijzonder populair was – op veel bijval te kunnen rekenen. Niet alleen werden de showrooms van de Italiaanse Fiat-vestigingen overspoeld door geïnteresseerden, maar er werden ook al 46.000 proefritten gemaakt.

Ook in het buitenland blijkt Fiat met zijn jongste model successen te scoren. Wereldwijd werden er al 40.000 orders geplaatst. Dat betekent dat de productie van dit jaar al bijna volledig uitverkocht is. In de Fiat-fabriek in het Poolse Tychy zullen dit jaar immers 58.000 exemplaren worden geproduceerd. Volgend jaar wordt de productie er opgedreven tot 120.000 eenheden.