managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Brazilië en Spanje meest bezorgd om klimaat

Posted by managing21 on juli 11th, 2007

Spanjaarden en Brazilianen zijn het meest bezorgd om de klimaatverandering. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau Synovate-Interview NSS. In de betrokken landen zegt 87 procent van de ondervraagden zich zorgen te maken over de opwarming van de aarde. In Rusland maakt men zich het minst druk over deze evolutie. Daar heeft slechts 43 procent bedenkingen bij de klimaatverandering.

Naast Brazilië en Spanje, maken ook de inwoners van Australië (84 procent), Zuid-Afrika (82 procent) en Hong Kong (76 procent) zich grote zorgen over de opwarming van de aarde. Veel minder ongerust maakt men zich in Polen (47 procent), de Verenigde Staten (57 procent), Nederland (57 procent) en India (59 procent). De Verenigde Staten worden wel als grootste verantwoordelijke voor de klimaatverandering bestempeld, gevolgd door China.

In de landen rond de Noordzee maakt men zich vooral zorgen om de stijgende zeespiegel. Dat is vooral het geval bij de Denen (37 procent), Noren (33 procent), Nederland (33 procent) en Groot-Brittannië (27 procent). Inwoners van andere landen noemen vooral extreme weersomstandigheden als grootste gevaar. Fransen maken zich relatief veel zorgen over een mogelijk gebrek aan zuiver water (12 procent). Dit geldt ook voor Amerikanen (10 procent) en Australiërs (9 procent).