managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Personeel Air France tegen uitzettingen

Posted by managing21 on juli 11th, 2007

De werknemers van Air France willen dat de Franse luchtvaartmaatschappij niet langer meewerkt aan het uitzetten van illegale asielzoekers. Ze hebben daarvoor een petitie overhandigd aan de aandeelhouders. Gevraagd wordt dat die zich uitdrukkelijk zouden verzetten tegen het gebruik van vliegtuigen van Air France voor het verplicht repatriëren van buitenlanders.

Volgens het personeel van Air France zijn de uitzettingen slecht voor de goede naam van de maatschappij in Afrika, waar veel asielzoekers vandaan komen. Bovendien wordt erop gewezen dat er steeds vaker vluchten worden geannuleerd omdat asielzoekers en andere passagiers in het vliegtuig voor problemen zorgen. Dat brengt volgens de petitie de veiligheid van het personeel in gevaar.

In mei moest nog een vlucht van Air France van Parijs naar Mali worden geannuleerd, nadat passagiers zich hadden verzet tegen de uitzetting van een buitenlander die zich in het toestel bevond. Het is echter de vraag of de petitie resultaat zal opleveren. In vele landen zijn de nationale luchtvaartmaatschappijen immers verplicht mee te werken aan het repatriëren van illegale vreemdelingen.