managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Liz Claiborne herschikt activiteiten

Posted by managing21 on juli 12th, 2007

Het Amerikaanse modehuis Liz Claiborne, onder meer bekend van de winkelketen Mexx, schrapt dit jaar zeshonderd tot achthonderd banen. Daarmee wil het bedrijf naar eigen zeggen volgend jaar 100 miljoen dollar besparen. De twee daaropvolgende jaren zouden de maatregelen nog een extra besparing van 90 miljoen dollar moeten opleveren. Ook overweegt het modehuis om zestien kledingmerken af te stoten.

Het modeconcern wil vooral snijden in het aantal managementfuncties. In totaal zou 7 tot 9 procent van het personeel moeten afvloeien. Liz Claiborne heeft al geruime tijd te kampen met teruglopende inkomsten. Liz Claiborne wil in de toekomst gericht investeren in de merken Juicy Couture, Kate Spade, Lucky Brand en Mexx. De zorgen voor nagenoeg de helft van de inkomsten van het modehuis.

Liz Claiborne wil het aantal winkels van zijn succesvolle merken zowel in de Verenigde Staten als in het buitenland gevoelig uitbreiden. Daarbij wordt gewag gemaakt van driehonderd nieuwe winkels tijdens de volgende drie jaar. Voor zestien merken – zoals Ellen Tracy, First Issue, Kensie, Sigrid Olsen – wordt een toekomststrategie bestudeerd. Daarbij wordt zowel gedacht aan een verkoop, een stopzetting of een licentiecontract.