managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

China verscherpt voedselcontrole

Posted by managing21 on juli 13th, 2007

China zal tijdens de komende Olympische selectiewedstrijden in het hele land dagelijkse voedselcontroles uitvoeren. Daarmee wil de Chinese overheid de wereld garanderen dat er tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008 geen veiligheidsproblemen hoeven gevreesd te worden. De autoriteiten zullen de voedingsproducten van bij hun oorsprong tijdens het hele productieproces opvolgen.

Er groeit steeds meer wantrouwen over de veiligheid van producten van Chinese oorsprong. “Er worden wereldwijd immers steeds meer Chinese producten aangetroffen die gevaarlijke hoeveelheden gifstoffen en chemicaliën bevatten,” aldus het persbureau Associated Press. Inmiddels heeft de Chinese overheid wel het gebruik van een antivries-product in tandpasta verboden.

Enkele dagen geleden werd een voormalig hoofd van de Chinese farmaceutische controledienst terechtgesteld wegens het aannemen van steekpenningen voor het goedkeuren van ongeschikte producten. Maar ook kwam aan het ligt dat een Chinese bonenproducent karton verwerkte in zijn producten. De Chinese overheid beloofde dat rapporten zullen worden opgesteld over alle incidenten die zouden worden opgemerkt.