managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Londen vergeet Olympische informatica

Posted by managing21 on juli 16th, 2007

De Britse regering heeft in zijn begroting voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen vergeten om de informatica-kosten op te nemen. Dat blijkt uit een rapport van het Britse Public Accounts Committee (PAC). Het zou daarbij gaan om een bedrag van 400 miljoen Britse ponden. Bovendien hebben de organisatoren volgens het PAC ook de financiële inbreng van de privé-sector overschat.

“Vorig jaar bleek al dat de organisatie de kosten van het Olympische Park ruim had onderschat,” aldus het magazine The Register. “Daarom werd dat budget alsnog met 900 miljoen Britse ponden opgetrokken.” Oorspronkelijk was er gewag gemaakt van een totale begroting van 2 miljard Britse ponden voor de organisatie van de Olympische Spelen, maar dat bedrag is inmiddels al gestegen tot een hoogte van 9 miljard Britse ponden.”

Bovendien zegt het PAC dat de organisatoren ook de financiële inbreng van de privé-sector heeft overschat. Bij het opstellen van de Olympische plannen werd een bedrag van 728 miljoen pond ingeschreven als verwacht bijdrage van de privé-sector. “Maar er bleek nadien dat er niet voldoende tijd was om de nodige contacten te leggen, zodat het niet waarschijnlijk is dat dit bedrag ook daadwerkelijk wordt gehaald,” aldus The Register.