managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Al tweede generatie iPhone op komst

Posted by managing21 on juli 17th, 2007

Hoewel de iPhone van computerproducent Apple hier nog niet op de markt is, lijkt er binnenkort al een tweede generatie beschikbaar te zijn. In Taiwan zou het bedrijf Wintek immers druk in de weer zijn met de productie van touchscreens voor die tweede generatie. Het toestel zou al in september op de markt komen. Er is echter niet bekend gemaakt op welke markt die tweede generatie zou gelanceerd worden.

De iPhone werd onlangs gelanceerd in de Verenigde Staten en zorgde er voor een echte stormloop naar de winkels. Het toestel kost er 499 dollar voor een capaciteit van vier gigabite en 599 dollar voor acht gigabite. In Europa zal het toestel echter pas rond de jaarwisseling op de markt gebracht worden, terwijl de Aziatische lancering voorzien is voor begin volgend jaar.

Maar volgens Taiwanese Commercial Times heeft het bedrijf Wintek al een order ontvangen voor de productie van touchscreens voor de tweede generatie. Het bedrijf zelf reageert niet op de geruchten, maar het toestel zou al in september op de markt gebracht kunnen worden tegen een kostprijs van maximaal 299 dollar. Maar het is niet duidelijk of het toestel voorzien is voor de Aziatische markten of ook in Europa en de Verenigde Staten gelanceerd wordt.

Er doen ook geruchten de ronde dat het Chinese Quanta Computer de tweede generatie iPhones gaat maken. Het maakt volgens Goldman Sachs in elk geval al de eerste generatie voor de Europese markt.