managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Luchtvaart mikt op gefortuneerde klanten

Posted by managing21 on juli 18th, 2007

Een aantal grote luchtvaartmaatschappijen breiden hun aanbod business-class uit. Ze zullen de cabines uitrusten met comfortabele zetels, bedden, kwaliteitsvoeding en high-tech entertainment. Daarmee willen ze begoede klanten van hun concurrenten weghalen of hun eigen cliënteel behouden. Topcabines op internationale vluchten vormen cruciale winstmarkten voor de sector.

Voor dit soort luxevluchten tussen Europa en de Verenigde Staten moet minstens 10.000 dollar betaald worden. “Deze passagiers vormen slechts 10 procent van alle reizigers, maar vertegenwoordigen wel meer dan 30 procent van de inkomsten,” aldus de Amerikaanse krant USA Today. “Europese en Aziatische maatschappijen investeren al in deze markniche. Ook hun Amerikaanse concurrenten zetten nu die stap.”

British Airways investeert 2 miljoen dollar om honderd vliegtuigen te moderniseren. Ook American Airways, United Airlines, Lufthansa en Delta Airlines werken volop aan de renovatie van hun vloot. Tegelijkertijd bieden nieuwe Amerikaanse en Europese luchtvaartmaatschappijen, zoals Eos, Maxjet, Silverjet en L’Avion echter tickets in business-class aan voor de helft van de prijs die door de grote maatschappijen wordt aangereden.