managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Opel Calibra krijgt een opvolger

Posted by managing21 on juli 19th, 2007

De Duitse autoconstructeur Opel komt over twee jaar op de markt met een opvolger van de Calibra, de Opel-sportcoupé uit het begin van de jaren negentig. Het nieuwe model zou gebaseerd zijn op het GTC Concept, waarmee Opel aan een nieuw Vectra-model zou werken. Naast het gewone model zou er echter ook een coupéversie komen, wat als de opvolger van de legendarische Calibra kan beschouwd worden.

Ook de oorspronkelijke Calibra was een sportieve coupé die gebaseerd was op de Vectra-techniek. Bij zijn introductie in 1990 was het één van de meest aerodynamische auto’s op de markt. Opel haalde er ook commercieel een succes mee. De sportwagen werd aangedreven door een twee litermotor. In totaal werden er bijna 240.000 exemplaren van de Opel Calibra gebouwd.

De sportcoupé werd uitgetekend door GM-designer Wayne Cherry. De productie van de Opel Calibra werd in 1997 stopgezet. Tot vorig jaar droeg de Calibra ook de titel van de snelst accelerende publiekswagen. De Brit Steve Pateman liet tijdens een dragster-wedstrijd in de Verenigde Staten met zijn geprepareerde Calibra een tijd van 8,14 seconden noteren op een kwartmijl. Optrekken van nul tot zestig mijl per uur duurde 1,25 seconden.

Een naam voor de nieuwe sportcoupé is er nog niet.