managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Skype-groei kent vertraging

Posted by managing21 on juli 19th, 2007

Het aantal Skype-gebruikers is tijdens het voorbije half jaar met 12 procent gestegen. Daarmee is er een duidelijke vertraging ingezet in de groei van het Skype-gebruik. Het belbedrijf, een dochter van de veilingsite eBay, heeft nu 220 geregistreerde gebruikers. Maar Skype draagt weinig bij tot de omzet van de e-commercetak van eBay. Het belbedrijf genereert per klant 13,6 dollarcent per maand.

Skype boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 90 miljoen dollar. Dat is 12 miljoen dollar meer dan tijdens het eerste kwartaal. Er waren tijdens het tweede kwartaal gemiddeld 10 miljoen gebruikers simultaan online. Dat is ongeveer evenveel als tijdens de drie vorige maanden. Moederbedrijf eBay betaalde 2,6 miljard dollar voor de overname van Skype.

De inkomsten van eBay zijn vooral afkomstig uit de webveiling en een aantal virtuele marktplaatsen. Daar werd een omzet gerealiseerd van 1,3 miljard dollar. Dat is op één jaar tijd een stijging met 26 procent. Bij de betaaldienst Paypal werd op één jaar tijd een omzet van 454 miljoen dollar gerealiseerd. Dat is een stijging met 34 procent tegenover het jaar voordien.