managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Facebook bouwt platform verder uit

Posted by managing21 on juli 20th, 2007

De sociale netwerksite Facebook heeft het jonge internetbedrijf Parakey overgenomen. Parakey is een platform dat de brug moet slaan tussen de informatie op het internet en de computer. Het bedrijf werd opgericht door Blake Ross en Joe Hewitt, mede-initiatiefnemers van de internetbrowser Mozilla Firefox. Ross en Hewitt zullen worden de betrokken bij de ontwikkeling van de Facebook-website. Een overnameprijs werd niet bekend gemaakt.

Facebook heeft onlangs beslist om honderden individuele ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om software uit te bouwen binnen de website van het sociale netwerkbedrijf. Daardoor is Facebook zelf geëvolueerd tot een soort operating systeem voor internetgebruikers. Parakey wil naar eigen zeggen het werken met de computer minder vervelend maken. De samenwerking met Facebook zou tot nieuwe toepassingen moeten leiden.

Facebook werd in 2004 opgericht door de Amerikaanse student Mark Zuckerberg. Hij ontwikkelde een sociale netwerksite voor zijn medestudenten aan de Harvard University. Later werd de website ook toegankelijk gemaakt voor andere gebruikers. De site heeft zijn gebruikersaantal de jongste zes maanden met meer dan 500 procent zien stijgen. Inmiddels is Facebook populairder in Groot-Brittannië dan in de Verenigde Staten.