managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Newyorkse parken gaan Wifi

Posted by managing21 on juli 8th, 2006

Eind augustus zullen draadloze internet-netwerken zijn geïnstalleerd op achttien locaties in tien van de meest bekende parken van New York, met inbegrip van Central Park. Daarmee wil het stadsbestuur de gratis internettoegang op het grondgebied van de stad uitbreiden. Nokia heeft een sponsoringcontract getekend voor het project. Een eerste hotspot is inmiddels al in gebruik genomen. 

De draadloze internettoegang in de Newyorkse parken was al in juni 2003 aangekondigd. “Maar allerlei logistieke en technische problemen zorgden voor ernstige vertragingen,” stipt The New York Times aan. In oktober 2004 werd de realisatie toegekend aan Wi-Fi Salon, een kleine start-up. Nokia benadrukte dat vele mensen in een park kranten lezen en naar muziek luisteren, maar daarvoor nu steeds meer mobiele toestellen gebruiken.

“Het project bezorgt ons een uitstekend podium om deze nieuwe soorten toepassingen te demonstreren,” stipte een woordvoerder van het Finse bedrijf aan. Nokia promoot onder meer eenvoudige computers voor occasioneel internet-gebruik. Op elke hotspot zullen de internetgebruikers met hun laptops een webportal bereiken met informatie over het park en de locale geschiedenis, samen met reclame voor Nokia en andere sponsors.

Nokia weigerde volgens The New York Times verder in te gaan op de details van het sponsoringcontract. Een eerste hotspot werd geactiveerd in Battery Park in het zuiden van Manhattan. Central Park krijgt acht hotspots, terwijl Prospect Park in Brooklyn voorzien wordt van twee Wifi-locaties. “Op elke locatie zullen de computergebruikers gratis hun e-mail kunnen controleren, op het internet surfen en bestanden downloaden,” aldus nog The New York Times.