managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Op hotel bij Nicky Hilton

Posted by managing21 on juli 8th, 2006

Nicky Olivia Hilton, het 22-jarige zusje van de beruchte Paris Hilton, stapt in de zakenwereld. Het Breakwater en Edison, twee bekende hotels in de Amerikaanse stad Miami, zullen voortaan haar naam dragen. Daarmee wordt Nicky Hilton een concurrent van de Hilton-keten die door haar overgrootvader Conrad Hilton werd gesticht. 

Het Breakwater-hotel in Miami gaat in de toekomst door het leven als het Nicky O, terwijl het Edison gewoon het Nicky Hilton Hotel zal heten. Verwacht wordt dat het sterrendom van Nicky Hilton voor grotere interesse van het publiek en hogere kamerprijzen. “Mensen willen deel uitmaken van Hollywood en zich als een ingewijde voelen,” vertelde Robert Falor, directeur van het gelijknamige bedrijf dat de twee hotels moet omvormen tot een exclusief appartementenhotel, aan CNN.Money.

Volgens kenners is het de eerste keer dat een hotel rechtstreeks heeft betaald voor de merknaam van een beroemdheid. Nicky Hilton zou van plan zijn om in de Verenigde Staten tien hotels te openen. Inmiddels heeft ze al bekende ontwerpers, waaronder Roberto Cavalli, aangesteld om de suites van het Nicky O te decoreren.

De optrekjes in de hotels kosten minstens 500.000 dollar, met penthouses die meer dan één miljoen dollar zouden moeten kosten. Volgens Nicky Hilton hebben haar advocaten duidelijk gemaakt dat er geen problemen zouden kunnen ontstaan rond de Hilton-merknaam. Woordvoerders van Hilton Hotels gaven tot nog toe geen commentaar over de nieuwe zakelijke projecten van Nicky Hilton.