managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Computerproblemen kosten halve dag

Posted by managing21 on juli 23rd, 2007

Werknemers kunnen een halve dag per maand niet werken vanwege computerproblemen. Dit kost de werkgever op 1.562 euro per medewerker per jaar. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Vanson Bourne. De problemen leiden volgens de onderzoekers ook vaak tot frustraties die bovendien een nadelig effect hebben op de werksituatie en vaak ook op de thuissituatie. In sommige gevallen is er zelfs sprake van een werkonderbreking van drie dagen.

Uit het onderzoek van Vanson Bourne blijkt dat trage applicaties bij vijftig procent van de ondervraagden de grootste ergernis vormt. Daarna volgt de slechte toegang tot applicaties en data tijdens het telewerken. Ruim veertig procent van de ondervraagden ergert zich ook bijzonder aan de lange tijd die de informatici nodig hebben om de problemen op te lossen en de situatie te normaliseren.

De ondervraagden gaven bovendien aan dat die frustraties voor stress zorgen en een niet alleen een nadelig effect hebben op de werksituatie, maar zelfs een negatieve invloed hebben op de thuissituatie. Opmerkelijk is ook dat een slechte automatisering ook voor het opvullen van vacatures een probleem vormt, want 43 procent zou om die problemen weigeren om op een vacature in te gaan.