managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

KMO-sector groeimarkt voor online professionals

Posted by managing21 on juli 8th, 2006

De KMO-sector kan een belangrijke groeimarkt zijn voor online professionals. Dat is de boodschap van een rapport van de Yankee Group. Daarin wordt immers gesteld dat de kleinere bedrijven niet voldoende tijd hebben en niet over de technische expertise en online marketingkennis hebben om voor zichzelf een professionele webaanwezigheid te onderhouden. 

“Webtoepassingen laten ook kleine en middelgrote bedrijven toe om voordeel te halen uit online marketing, reclame en e-commerce,” stippen de onderzoekers aan. Daarbij wordt gesteld dat webhosting in 2010 een omzet zal halen van 5,4 miljard dollar, één miljard dollar meer dan vorig jaar. Online services zouden een groei kennen van 2,9 miljard dollar naar 4,1 miljard dollar, terwijl de online reclame zou stijgen van 1,3 miljoen dollar naar 9,3 miljard dollar.

Yankee Group voert daarbij aan dat de KMO-sector van een brede waaier online marketingkanalen gebruik maakt. “Dit biedt online marketeers enorme mogelijkheden,” voert het bureau aan. “Naarmate KMO-bedrijven zich steeds meer zullen richten op interactiviteit en e-commerce, zullen ze ook meer investeren in online marketinginstrumenten.” Ongeveer 39 procent van de Amerikaanse KMO-sector is op dit ogenblik actief met e-commerce op hun websites, een groei met vijf procent tegenover 2004.

Naarmate online marketing meer complex wordt, zal de sector volgens Yankee Group steeds meer beroep gaan doen op specialisten om hun online marketingactiviteiten uit te besteden. Opgemerkt wordt dat in de Verenigde Staten ongeveer 30 procent van de kleine bedrijven en 15 procent van de middelgrote ondernemingen nog steeds geen eigen website hebben.