managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

NowPublic wil grootste nieuwsdienst worden

Posted by managing21 on juli 30th, 2007

De jonge Canadese website NowPublic heeft bij kapitaalinvesteerders een bedrag van 10,6 miljoen dollar opgehaald. Die middelen wil de website gebruiken om zich verder uit te bouwen tot het grootste nieuwsbedrijf van de wereld. NowPublic heeft op dit ogenblik al meer dan 120.000 verslaggevers in meer dan 140 landen. NowPublic werkt onder meer samen met het persbureau Associated Press.

NowPublic is gevestigd in het Canadese Vancouver en laat zijn medewerkers teksten, foto’s en video’s uploaden. Dankzij de nieuwe geldinjectie zullen de verslaggevers in de toekomst betaald worden voor hun bijdragen. Tot nu toe werden de teksten onbetaald geplaatst en de verhalen bleven eigendom van de auteurs. De site ontvangt wel geld voor het plaatsen van materiaal en het bemiddelen tussen bestaande media en burgerjournalisten.

Daarnaast wil NowPublic een systeem ontwikkelen om verslaggevers te kunnen lokaliseren die bij nieuwsgebeurtenissen aanwezig zijn. De kapitaalinvestering is tot nu toe de grootste uit de geschiedenis van de burgerjournalistiek. NowPublic werd in 2005 opgericht door Michael Tippett, Leonard Brody en Michael Meyers en heeft op dit ogenblik twintig vaste personeelsleden. De volgende maanden zouden een aantal nieuwe samenwerkingen tot stand gebracht worden.